perjantai 25. maaliskuuta 2011

Projekteja

Puhuin aikaisemmin siitä kuinka käytämme joskus materiaalivarastoamme erilaisiin projekteihin. Viime talvena (onhan se jo historiaa?) osallistuimme Lasipalatsilla tapahtumaan jossa sai askarrella kierrätysmateriaaleista joulukoristeita ilmaiseksi:


(Kuvat Lasipalatsin joulupajasta 2010)

Parin viikon sisällä Globe Hope ja tiimi on askartelemassa myös pajassa joka järjestetään Sörnäisissä syrjäytymisen uhassa oleville nuorille. Luvassa on ainakin vanhojen mainos T-paitojen repimistä kaulahuiveiksi (mietittiin aiemmin viikolla niiden repimistä noroiksi ja noroista kaulahuivin solmimista), mainoslippalakkien ja pipojen tuunausta, armeijasukkien koristelemista ja kaikenlaista askartelemista mm. turvavöistä ja valmiiksi painetuista puuvillakankaista. Täytynee kysellä vielä vähän lisätietoja tapahtumasta ja myöhemmin sitten myös jälkitunnelmista.

(Kuva storiesfromthebalticsea.org)

Itse olen nyt puuhaillut tämän Itämeri projektin kanssa: Tarinoita Itämerestä. Projektin tarkoitus on kerätä tarinoita Itämeren varrella asuvien tai asuneiden ihmisten kautta ja kerätä niistä näyttely. Lisäksi tarkoituksena on tiedottaa Itämerestä ja siitä kuinka tärkeää on pitää merestämme huolta, jotta tarinat jatkuisivat tulevaisuudessakin. Lisää informaatiota hienosta projektista löydät Tarinoita Itämeren kotisivuilta: http://storiesfromthebalticsea.org/
Miten Globe Hope sitten liittyy tähän?
Näyttelyyn on tarkoitus tehdä maskotti viihdyttämään perheenpienempiä ja jakamaan tietoa sisältäviä flyereitä avajaisissa. Sain kunnian suunnitella ja rakentaa kyseisen maskotin erään nettisivuille lähetetyn tarinan ja piiirroksen pohjalta:
23.11.2010, Vilho, 4v kertoo Itämerestä:
“Kesällä me mennään meren rantaan onkimaan tonnikalavauvoja,
ne on pieniä tonnikaloja, jotka mahtuu purkkiin.
Meressä voi myös uida ja roiskia,
mutta merihirviöö pitää varota.
Se on kiltti kaikille,
jos tykkää merestä.
Meri on sen koti.
Hirviö sanoo ettei mereen saa pissata.”
(Vilho, Tarinoita Itämerestä 2011) 

Globe Hopelta sain taas luvan hakea tehtaalta merihirviöön tarvittavat materiaalit. Tämä oli hyvin kiitollista, sillä olisi ollut ikävä ostaa ympäristötietouteen liittyvään tapahtumaan tulevaan maskottiin uusia materiaaleja. Ja koska projektin aikataulu oli melkoisen tiukka (maskotin tekoon oli tehtävänannon jälkeen n. 3 viikkoa aikaa)
materiaalien nopea löytäminen oli ainakin nyt ajateltuna herkku bonus. 
Tehtävänannon jälkeen kävimme kollegan kanssa Nummelan tehtaalla hakemassa materiaaleja ja samalla teimme alustavat suunnitelmat hirviötä varten:
Otimme mukaan tehtaanvarastosta punaista purjekangasta, sinistä mainosbannerollia, sinistä lippukangasta (jossa lukee isolla "Festivaali info", sopii flyereiden jakoon) sekä punaisia ja sinisiä turvavöitä. Näistä lähdin kokoamaan Vilhon Nöpönenäksi nimeämää kilttiä hirviötä. 
Myöhemmin lisäsin silmiksi Lasipalatsiltamme sammuneet halogeenit, alus"puvuksi" kierrätyskeskuksesta ostamani verhot, muodon tukemiseksi sain kaverilta ylimääräiseksi jäänyttä kanaverkkoa ja helmaan aiomme sitoa tyhjiä muovipulloja joita kersin tuttavilta. 
Nyt tämä projekti alkaa olla finaalissa. Huomenna valmista maskottia voi kauhistella tai ihastella Kaapelitehtaalla järjestettävässä enerhiatehdas-tapahtumassa (lisä infoa: energiatehdas nettisivuilta) jonka järjestää ilmasoinfo.fi.
Energiatehtaassa merihirviön lisäksi mm. ilmasto- ja energiainfoa, tanssi- ja musiikkiesityksiä, energian pyöräilyä, zumbaa, fiksi- ja yksipyöräiselläpyörällä ajoa ja paljon muuta. Ei muuta kuin paikalle!
(Tarinoita Itämerestä-näyttely avataan toukokuussa Harakkasaareen.)

Ei kommentteja: